DAN 6 - Delo

Kaja dela v restavraciji Bocca di Bonifacio, zadolžena je za postrežbo hrane in pijače. Ob tem prihaja veliko v stik z gosti kjer vadi in izboljšuje svoje znanje angleščine, italijanščine in katalonščine. Občasno dela tudi za točilnim pultom, kjer pripravlja kavo in lokalne napitke.  

Vitja je pri chefu Giuseppe v restavraciji Fastuc. Je manjša restavracija, kjer si Vitja kuhinjo deli samo s šefom. Pri delu poslušata rock glasbo in ustvarjata pretežno jedi iz testenin. Zaenkrat se je specializiral v pripravi tapasov, domačih testenin in tiramisujev. Od šefa izve veliko "kvalitetnih" informacij, kje so najboljši klubi, na katerih plažah se dekleta sončijo brez modrcev, itd. Moški del Erasmus druščine vedno nestrpno pričakuje prihod Vitje, da izve(mo) kaj koristnega o Barceloni od domačinov. :)

Jaša je pri chefu Salvatore v restavraciji Paisano Bistrot. Je tudi manjša italijanska restavracija vendar za razliko od Vitje si tukaj majhno kuhinjo hkrati deli tudi 5 kuharjev. Pripravljajo po večini italijanske jedi, tako da se Jaša trenutno pri svojem delu najbolj ukvarja s pripravo domačih testenin, lazanj, tiramisujev in peko domačega kruha.

                                                             Priprava lazanj in tiramisuja


Doris in Boris sta v restavraciji Massimo pri chefu Massimu. Pri njima je poudarek na tapasih, kroketih in seveda testeninah. Zaenkrat veljata za največja "srečkota" saj imata najbolj ugoden delavnik + proste vikende. 

Erazem je v restavraciji Benzina pri chefu Nicoli. Gre za restavracijo nekoliko višjega cenovnega razreda, ki zraven italijanskih jedi ponuja tudi izbrane morske dobrote. Prvi dan se je srečal predvsem s pripravo sestavin za morske menije. 


Jutri si bomo vzeli dan odmora s pisanjem bloga, v nedeljo sledi galerija in sprejem profesorja Benkoviča v Barceloni.  



  

Komentarji

Priljubljene objave