DAN 3 - Pa začnimo...

 

…ali pa še ne. Že na začetku dneva se nam je malenkost zataknilo, plan, da gremo čimprej v trgovino po sveža živila za zajtrk in kosilo se ni čisto izšel saj se nam bližnja trgovina Lidl odpre šele ob 9.00. Z nakupi smo želeli pohiteti, ker so imeli Vitja, Boris, Doris in Kaja prvi delavni dan.

Ob prihodu v Barcelono nas je sprejela Alice iz agencije Sagitter, ki nam ureja vse glede naše Erasmus mobilnosti. Eden izmed njenih nasvetov je bil: »Be flexible.« Ta »be flexible« so nekateri dijaki danes tudi izkusili. Kaja je tako na svojem delovnem mestu uporabljala katalonščino, italijanščino in angleščino pa čeprav si s prvima dvema jezikoma ni najbolj domača. Kljub temu je z veseljem povedala, da je bil prvi dan nadvse prijeten.

Boris in Doris delata pri šefu Massimu. Po uvodnem šoku, ki ga je Boris komentiral: »Hijoo, meni se bo ftrgalo« (zakaj, kdaj drugič), sta oba ob prihodu domov dejala, da je bila pozitivna izkušnja in da je Massimo kar kul tip.

Vitja je imel ta privilegij, da si je kuhinjo delil s šefom, tako da ga je lahko tudi bolje spoznal.

Veseli dejstvo, da vsi trije dijaki, ki so bili v kuhinji, so imeli prijetnejše zaposlitve kot 8 urno rezanje zelenjave in pomivanje posode.

Medtem, ko so eni delali je ekipa Jaša, Erazem in učitelj pripravljala vse za kosilo. Ker v Lidlu ni bilo tortilj smo Erazma poslali po njih v 5 min. oddaljen Spar, Jaša je ta čas vadil kitaro, učitelj pa je šel na jutranjo kavo. Po 40 min. je sledilo sporočilo od Erazma – jaz se predam glede Špara.  Namesto bližnje trgovine je našel neke vrste »kramarski« sejem, ki je bil oddaljen 30 min. od doma. Po domače povedano, tip je zalutal.

Iskanje Spara

Da skrajšamo, na koncu je tortilje priskrbel učitelj, vrhunsko pa sta jih pripravila Jaša in Erazem. Kapo dol.

                                                             Sedi, odlično 5!

Popoldanske aktivnosti:

 
Po delu imamo še dovolj energije za fitnes.

»Be flexible« novico je zvečer izvedel tudi Jaša saj se mu začetek dela iz torka prestavi na sredo. Tako je spet padel v ekipo, ki je zadolžena za pripravo kosila. J  Na meniju bo tokrat tunin steak za moške ter zrezki v omaki za dekleta. Ena od prednosti, če greš z dijaki SŠGT Maribor na mobilnost. Ješ 5*!

Jutri sledi galerija iz plaže, tržnice,...

Komentarji

Priljubljene objave