12. Dan-Diagonal

Po napornem dnevu dela so Doris, Vitja in Boris imeli še energijo za fitnes, med tem ko je še Erazem moral delati pozno v noč sma z Jašo poležavala doma. Po končanem fitnesu pa sma z Borisom obiskala bivšega dijaka Srednje šole za gostinstvo in Turizem Maribor da nama je razkazal malo več o Barceloni, saj približno že tukaj živi eno leto. Dobili smo se v mestu Diagonal katero je polno znamenitosti in trgovin. Razkazal nama je razne znamenitosti kot so:

Katedrala

Ta znamenitost ima tudi nekakšno svojo tako imenovano "prerokbo" ki se glasi takole: ljudje ki bodo hodili v obratno smer zmajevega znamenja se jim bo uresničila želja. Na zgradbi seveda lahko vidimo zmajevo glavo.

Ta slika je bila narisana iz tisočih in tisočih risb katero je narisal vsak posameznik tega kraja. Ljudje so imeli domišljijo in idejo in tako je iz več kot tisočih slik nastale ustnice.


                                                         
 Ti dve znani skulpturi naj bi bili znani po Antonio Gudiju zelo znanem arhitektu ki je verjel da je njegov videz na svetlobi. Po njem je danes tudi poimenovan park Guela.


Sledil je seveda počitek in pokušanje novih pijač v Barceloni odspodaj na sliki tako imenovano Sangria
Po napornem večeru smo se jaz (Kaja) , Jaša, Boris, Doris in Vitja odpravili na skupni sprehod in pijačo kjer smo dočakali še tudi Erazma.

Kmalu sledi še več znamenitosti Barcelone.









Komentarji

Priljubljene objave